Årsresumé 2014

December 30, 2014 time 20:38

Beskriv året med tre ord.
Överraskande, instabilt och fantastiskt.

Bästa köpet?
Mina utlandsresor med Emma.

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
Snake med Blasterjaxx, Summer med Calvin Harris, Dubbel margarita med Far & son, Slå mig hårt i ansiktet med Thomas Stenström och Din soldat med Albin.

Vem har du umgåtts med mest?
Emma, Emma, Ida och grabbarna

Vad var din största tabbe 2014?
Det finns risker jag tog som jag ångrar idag.

Har du haft ett förhållande under 2014?
Nej.

Vart reste du under 2014?
Puerto Rico, Rhodos, Magaluf, Göteborg och x antal stockholmsresor som inte går att räkna på fingrarna,

Vilka ser du som de största händelserna under året?

När jag fick jobb på ABC som account manager, Brännbollsyran, Resorna med Emma, Min 20årsdag och gatsby-partyt som jag och Ida äntligen fick genomföra.

Har du blivit bättre på något?
Att uttrycka mig, se det positiva i saker och ting samt att köra bil tack vare jobbet.

Vad var extra dåligt med året?
Skulle nog säga att när det väl har varit dåligt. Då har det varit riktigt riktigt dåligt. Humörkurvorna har inte gått jämt.

Vad var extra bra?
Att jag känner att jag har varit väldigt glad detta år samt all fin feedback från kunder som bygger upp mig som människa.

Lärde du känna några nya människor?
Jag måste nog säga Ida på denna fråga. Oj så glad jag är att ha henne i mitt liv, förstår inte hur jag kunnat överleva utan henne innan. Sen såklart mina fina ABCkollegor inklusive Emma och Stina.

 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Missade mitt flyg, köpte alkohol själv på systembolaget och drack jelloshots.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att sitta på magalufs mysigaste taverna, dricka sangria med bästa vän och inse att "Josephine, det blir bättre".

Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Haha att jag fick ett jobb kanske? Nämen måste nog säga att jag utvecklats otroligt mycket inom mitt yrke och det visade sig ju bland annat på julfesten när jag blev nominerad till årets säljare samt när jag i september blev just månadens säljare.

Största framgång på det privata planet?
Återigen min personlighetsutveckling. Men även att jag tagit tag i skrivandet igen, har nog allt bra några texter som ligger och väntar på att publiceras. 

Vem saknade du?
Min kusin Linnéa och även Julia som jag umgicks mycketmycket mer med under 2013.

De bästa nya människorna du träffade?
Ida hade jag ju träffat tidigare, så får nog svara våra fina pojkar från Göteborg som vi lärde känna i Magaluf.

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tänker prioritera mitt välmående mer. Spendera mer tid på dem som tyckjer om att umgås med mig. Strunta mer i dem som inte gör det.

Mest stolt över 2014?
Helt klart jobbprestationen.

Högsta önskan just nu?
Just i detta nu - Att morgonkvällen blir magisk.

Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Har svårt att se att något skulle toppa 2014, men just därför ska jag göra allt i min makt för att lyckas med det.

Vad kommer du sakna från 2014?
Att vara tonåring. Har ändå fyllt 20 nu, nästa år 21, tonårsfasonerna kommer nog börja blekna.

Vad spenderade du mest pengar på?
Resor och alkohol.

Finns det någonting du ångrar med 2014?
Mest småsaker faktiskt. Att jag hade på mig shorts på ett iskallt brännbollsyran, att jag inte gick fram och hälsade på den där killen som jag fick ögonkontakt med lite fler än en gång vid baren, att jag inte sparade mer pengar i början av året samt att jag cyklade till Ida och Kalle på halloween, för där är cykeln ännu kvar.

Blev du kär i år?
Nej.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Blev så ledsen när jag kollade igenom telefonen och hittade denna anteckning. Men vet ni vad, jag hade rätt? Så den 7e november får bli mitt svar, men inte av en fin anledning.

 
 

Största misstaget?
Att sätta för mycket tillit till vissa människor, man kan bli besviken tydligen. 

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat, skrivit, badat och bloggat.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Flög faktiskt hem från en jobbvecka i stockholm och firades sen av släkt och vänner. Kvällen efter hade jag styrt ihop en riktig kanonförfest hos mig med mina bästa vänner.

Dina planer inför 2015?
Har inga större planer. Så därför tänker jag skriva lite drömplaner istället. Vill åka på minst en utlandsresa, ha en storslagen tid på brännbollsyran, ge järnet på jobbet, åka till Båstad med Emma, styra många fler temafester och vara så lycklig jag bara jävlar kan.

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Det är okej att vara ledsen, men när det känns lite bättre. Älta inte då. Ta hand om dig själv, det är du som lever ditt liv så sätt dig själv främst.

Är det något du saknar år 2014 och vill ha 2015?
Kanske kan 2015 bli året jag får träffa någon att dela min vardag med??

Hur tror du 2015 kommer bli?
Storslaget. STORSLAGET.

 
 

Uppesittarkväll

December 23, 2014 time 17:05
Är det bara jag som tycker att uppesittarkvällen till och med är mysigare än själva julafton? Liksom ingen julstress, pirret kvar i magen och såklart uppesittarkvällen på tv. En av mina favoritkvällar på hela året. Har ägnat eftermiddagen åt hårinpackning, ansiktsmask och bara maximalt lugn. Nu har jag slagit mig till ro i soffan framför en julfilm. Ska snart äta middag och därefter invänta att allt drar igång i tv-rutan. Passar på att önska alla en riktigt god jul.
Klappat och klart

December 22, 2014 time 20:23
Äntligen klappat färdigt för i år.. Nästan. Några små detaljer kvar bara! Blev så nöjd med min inslagning i år, tycker det är så fint när man kör på ett och samma tema, så ska packa med mig hela stora lådan när jag beger mig mot julfirandet, såå praktiskt!! Dagen var supermysig. Åt först lunch med mamma på
rex innan jag mötte upp Emma för en massa catchup och julshopping. Kvällen kommer spenderas framför tvn med Aladdinasken som sällskap. Älskar. Julledighet. Mycket.

Jag blev kvar

December 21, 2014 time 22:01
Du står lutad över balkongräcket i smide, andas in rök som du efter exakt 3 sekunder blåser ut igen. Formar läpparna ovalt och bara friger allt i ett enda andetag. Jag iakttar varenda rörelse så väl. Det var 7 månader sedan. 7 månader och en dag sedan du senast hörde av dig. 7 månader sedan jag bestämde mig för att sluta höra av mig. Dina kindbens struktur syns inte lika tydligt, men smilgroparna har du kvar. Du släpper handen du greppat om räcket, fuktar läpparna lätt när du ser mig. Anar jag ett leende, eller ser jag vad jag vill se? Vi tompratar precis som de främlingar vi lovade varandra att aldrig bli. Det tar emot, men jag frågar hur ni träffades, mest för att jag tycker om att se när dina mungipor smiter upp 2 millimeter. Hur du tänker tillbaka på något vackert för att slutligen berätta om något jag önskar handlade om mig. Slutar lyssna efter ett tag. Är rädd för att du ska se hur mina ögon börjar glänsa. Glänsa sådär mycket som de brukade göra precis innan du la handen mot min kind för att fråga vad som hänt. Aldrig behövde du fråga om något hade hänt. När jag gav dig den där blicken, den glansfyllda blicken med ett ihopbitet, krystat leende, då visste du redan. Kommer på mig själv när underläppen börjar darra. Jag är där igen. Jag vet att du vet. Du vet att jag vet att du vet. Nervöst frågar du istället hur jag har haft det. Dina reflexer för 7 månader sedan hade placerat din hand längs min noggrant rougemålade kind. Men det är annorlunda nu. Vi dansar inte på samma rosor längre. Vi sticker inte hål på våra känslor för att om natten kunna lappa ihop dem med andetag som går i takt. Jag svarar att jag mår bättre nu och sväljer den lögn som jag vet att du inte går på. Du nickar och jag ryser av hur kylig jag inbillar mig att hon gjort dig. Hon som dök upp när vår slutsignal ännu ekade klart. När vi präglades som trasiga av en ännu mer trasig omgivning. När leenden byttes ut mot kvävda skrik i armvecken. När andetagen som andades i takt nu riktades åt olika håll. När alla livlinor redan var förbrukade. Då kom hon. Likt en vind svepte hon upp alla dina spillror från marken och formade dig till någon som du ville vara, men med mig aldrig blev. Så därför är det jag. För kylan vilar inte på en förälskad mans axlar och bitterheten bits inte från blicken. När jag beskådar mig själv från ett annat perspektiv vet jag. Jag blev kvar. Kvar i något som handlar om dig.Don't cry to me, you played me wrong

December 19, 2014 time 20:58
One of those nights. Åh första kvällen på julledigheten. Fötterna spritter egentligen lite efter att gå ut och dansa. Men jag behöver det här. Det är bra gör mig. Passade på att laga mat med alla mina kastruller samtidigt ikväll istället. Blir alltid gott då. Balsamicostekt rödkål, frästa champinjoner och en fantastiskt god kyckling fick det bli ikväll. Lät smaklökarna dansa istället. Nu sitter jag och betar av lite gossip girl för 589e gången. Gillar nog att veta hur saker och ting slutar.

But better days are coming

December 18, 2014 time 15:57
Alltså fy vilken hemsk vecka detta har varit. Fick på söndagen magsjuka från ingenstans så var hemma från jobbet måndag-onsdag. Så idag var faktiskt första dagen på jobbet denna vecka. Otroligt seg start då man får i sig så lite näring när man är magsjuk, men mår så himla mycket bättre så det känns ju bra iallafall. Har mest fått en massa administrativa saker gjort idag och glidit runt i mina pösiga kostymbyxor, känns lite som mjukisbyxor så då förstår ni kärleken till dem. Helgen är helt oplanerad vilket känns fantastiskt. Julledigheten kommer som ett paket på posten och jag ska njuta varenda millisekund.My type of morning

December 13, 2014 time 09:47
Herregud vad härligt att vakna upp imorse, långt innan ens nyhetsmorgon börjat och vara utvilad, pigg och framförallt inte bakis. Passade på att laga scones med avokado, stekt ägg och lite yoghurt. Blev nästan förvånad över att jag hade så mycket godsaker i mitt kylskåp och skafferi. En positiv överraskning på luciamorgonen. Har inga som helst planer idag och det känns skönt det med. Ska nog slå in lite klappar hade jag tänkt så de får infinna sig under min lilla gran. 

Every morning's an open door

December 10, 2014 time 10:42
Åh fina fina helg. Fredagen var den mest välplanerade och pirriga kväll på länge. Bästa Felix fyllde 20 vilket såklart skulle firas. Förutom det faktum att jag hade med mig en hemlighet. Någon månad tidigare hade Andre som bor i Stockholm numera ringt mig och sagt att han skulle överraska Felix på hans dag, och att jag var den enda som visste. Pirret och glädjen efter att jag hämtat honom på flyget och att sedan se allas förvånade blickar när vi stegade in på förfesten. Obeskrivligt. Hade så så kul, en kanonkväll med mina bästa vänner. Lördagen ville jag fortsätta passa på att umgås med Andre medans han väl var hemma. Följde med honom när han klippte sig och senare på kvällen såg vi innebandyn hemma hos mig. Resten av favvograbbarna kom också så vi började som smått förfesta hos mig. Rätt som det var satt jag där med 8 grabbar i min lilla lägenhet innan vi åkte vidare ut. Där träffade jag Emma och fick dansa så det stod härliga till. Wowza på denna helg, att kliva upp på måndagen var lite tyngre än vanligt.

Snö

December 05, 2014 time 08:29
Oj vad kroppen var mör när jag kom hem igår. Lämnade hemmet 06.30 och var hemma igen klockan 19.30. Körde sammanlagt 80 mil, oj vad stel jag var när jag kom hem. Fick iallafall se en massa snö som boostade julkänslan. Nu har jag precis ätit frukost och ska hoppa in i bilen igen. När jag kommer hem igen ska mamma hjälpa mig med att sätta upp mina julstjärnor, såå mysigt, Trevlig fredag!

Gossips and sushi

December 03, 2014 time 20:03
Fick ha över bästis på middag ikväll för lite kvalitétstid med sushi och snack. Såå mysigt och verkligen tid jag prioriterar och värderar högst. Avslutade med lite glögg också för julkänslans skull. Imorgon ska jag köra långt, så ikväll kurar jag upp mig i soffan och förbereder mig för det.

Christmas party 2014

December 01, 2014 time 21:27
Julfesten var verkligen magisk. Kvällens stoltaste ögonblick var när jag, JAG, blev nominerad till årets säljare! Aldrig blivit så paff så bara att vara en av de 4 nominerade var otroligt stort för mig även fast jag inte vann!! Vi åt gott, dansade och drack lite för många drinkar och tequilashots. Älskar mina kollegor utan att överdriva.

RSS 2.0