Om att vara en prestationsdruggie.

May 19, 2016 time 16:01
Känns ofta som om man skakar mer psykiskt än fysiskt. Som ett konstant vibrerande inombords. Kroppen kliar och man vill bara klösa bort allt som är. Ögonen fylls med tårar fast man försöker skaka bort det. "Det är okej Josephine, det är absolut inte hela världen." Fast jo. Just nu känns det som det. Och ingen kan säga åt mig att det inte är det. En tomhet i bröstet som fylls ut med en känsla av oduglighet. En klump i halsen som växer inom mig, kväver mig sakta. Jag minns när jag var 11 år gammal och inte ville gå till skolan för att jag var rädd att en specifik fråga skulle komma på provet. En fråga som jag inte visste om jag skulle klara av. Resten av de 18 frågorna var jag stensäker på, men det var just den, den enda lilla frågan som fick mig att gråta i duschen och vilja vända i dörren. För redan då var allt förutom full pott ett misslyckande. Det är ingenting som har kommit från pushande föräldrar, det enda de någonsin önskat av mig är att jag ska kunna klockan. Nej, detta är något slags imperium av tankar som jag byggt upp själv. Som en inre kamp som ständigt har pågått och aldrig har besegrats. En ångest som besöker mig om kvällarna när jag vill sova. En ångest som aldrig går på lov, eller numera semester för den delen. Som en inre röst som befaller dig att skämmas när du inte lyckas. Dom kallar det för prestationsångest.

Det är inte bara en eller två gånger jag har funderat kring huruvida mitt val av jobb egentligen påverkar mitt välmående. Att jobba med sälj handlar om att ständigt lyckas eller misslyckas. Jag kan inte ens räkna på fingrarna över gångerna jag suttit hemma efter ett just sådant, misslyckande. Vill inte ens uttala de orden. Hyperventilerat samtidigt som jag scrollat igenom lediga jobb på arbetsförmedlingen. Dagen efter kan jag lika gärna sitta och säga till mina vänner hur jag älskar mitt jobb, just i den stunden känner jag ju så. För det jobbigaste är ändå att jag inte ens vet hur jag tar mig ur det. Jag har absolut inte lärt mig någon slags "ritual" så som att lyssna på lugn musik, ta en kopp te, måla och vips ska gå över. Det gör bara ont och sen gör det bara inte det längre. För samtidigt vill jag ju lyckas, mer än något annat, och rätt som det är så är vi inne i den där spiralen igen. En spiral som blivit till en drog. Vad som får mig att fungera och vad som får mig att kollapsa. Vad som gör mig glad och vad som förgör mig. 
 

Intervjudagar

May 17, 2016 time 15:05
Åh har haft en så peppig start på denna vecka. Gårdagen började med att jag åkte och hämtade upp min kollega Frida från Stockholm på tågstationen. Framför oss hade vi en dag med intervjuer för utprovartjänsterna till hösten. Riktigt roligt med tanke på att man själv suttit underst sits för ganska exakt 3 år sedan när jag själv sökte tjänsten som utprovade, men de var så duktiga så. Slängde på mig det vårigaste jag hittade i garderoben, pastellrosa och vitt.
På kvällen ville vi gå ut och fira vårt välgjorda jobb och landade på allstar för min favorit kycklingrätt och varsitt glas vin till. Det somnade man gott efter sedan!!
Även idag har vi haft intervjuer över lunchen vilket även det har varit trevligt. Frida åker hem redan i eftermiddag så det blev en kort men värdefull visit!Shades of spring

May 12, 2016 time 17:20
Var så härligt att dra upp gardinerna imorse och mötas av klarblå himmel igen, vi har blivit så bortskämda med det på sistone. Vädret återspeglade sig i klädvalet och jag valde mina ljusa slitna jeans, mina nya ljusrosa skor och min beiga kappa. Kändes vårfräscht och bekvämt. Känns som att hela staden dansar fram med en sån glad vibe just nu så man kan inte annat än att le. Ikväll blir det brännboll, "ut och njut" är ett motto som går hett just nu. Och för att avsluta med några fina ord så var veckans bästa när Frida, min kollega från Stockholm som kommer hit på måndag ringde och sa "Duu? På måndag? Kan inte du, jag och Filip gå ut  och äta på uteserveringoch dricka vin då??" Hör ni. Jag har till och med en världsmåndag på ingång.Fortsatt vår med kaffe i solen

May 10, 2016 time 18:36
En underbar dag har det varit för att vara fullspäckad med möten. Klev upp tidigt imorse, kikade på tempen och hann tänka "Oj, kanske blir lite väl kallt med tshirt och bomber.. Tur jag mest ska vara inne". Och som jag fick äta upp de orden när jag anlände till ett klarblått Sundsvall med en temperatur på 21 grader, dubbelt upp jämfört med Umeå.
Bestämde mig snabbt för att ha de flesta av mina möten utomhus. Inget som var eleverna emot, lite D-vitamin och kaffe piggar ju verkligen upp. Fick feeling på lunchen oh shoppade ett par ljusrosa sneakers på rean, tänk så piffigt till slitna jeansshorts i sommar. Matchade alla rosa träd här som stod i blom.
Efter att nu ha avnjutit en räksallad på hotellrummet ligger jag bara och pustar ut på sängen. Lägger huvudet på sne och njuter av utsikten som avslöjar att jag är högt upp i skyn. Det om något känns harmoniskt. Trevlig kväll hörni.Dessa helger

May 09, 2016 time 13:32
Åh är verkligen utomordentligt dålig på att uppdatera annat än när det varit helg. Blir väl så, händer mest roliga grejer då. Får bli bättre på att hitta dessa små nöjesmoment i vardagen. Den här gången kan jag dock nästan skylla på att det var långhelg, enda sedan i onsdags. Även fast jag gjort otroligt mycket grejer under helgen så tyckte jag att den passerade i rätt långsam fart. Man hann nästan få lite försmak för semestern som väntar runt hörnet. Onsdagen började iallafall med att jag och Filip tog tag i något vi velat ha länge men aldrig orkat införskaffa oss, en grill!! Känns givet inför sommaren och ännu mera givet inför den soliga långhelg som passerade. Så en hel del grillande har vi hunnit med redan.
På torsdagen var det brännboll som gällde större delen av dagen. Yran närmar sig med stormsteg, det märker man. Fredagen började med en pw längs strandpromenaden för mig innan vi sedan begav oss ut till filips stuga för fiske och lunch med hans föräldrar. Supermysigt, fick inviga mitt nya fiskespö också. Dessvärre ingen fiskelycka..
När vi kom hem igen efter lunch satt vi ute med varsin kopp kaffe, glass och jordgubbar innan vi slet oss in igen från solen, fixade till oss och åkte till allstar för sverigematch och middag på uteserveringen med grabbarna. Jag åt musslor, drack vin och fick inviga min nya sköna&ogräs blus. Blev sedan förfest för min del men skippade utgång.
Lördagen var jag seg på. Hängde med på brännboll men blev en lugn och välbehövlig lördagkväll hemma. Vaknade tack vare det tidigt på söndagen så jag kunde åka ut till mamma och pappa tidigt och sola. Vilken helg va.

Valborg

May 02, 2016 time 14:32
Precis som jag hade hoppats på hade jag en riktigt härlig valborgskväll. Morgonen började med efterrätt skulle man kunna säga. Efter vår 3rätters på fredagen där vi bara orkade 2 utav rätterna så hade vi dels kvar skagenröra som blev grymma morgonmackor och även kladdkaka, hur drömmig frukost?
Kändes efter frukosten som om jag fixade mig i timmar och lite så var det nog också. Men precis också så jag ville ha det. När allt var på plats strax efter 14.00 begav jag mig till Emma för mer fix och bubbel inför kvällen.
När Emma också var klar åkte vi till Fanny för en kväll med grillat, solhäng och roliga lekar! En toppenförfest skulle jag säga. Emma och jag fick en impuls senare på kvällen och åkte iväg en stund på en stugfest och senare in till stan igen, sammanfattat en grymgrym kväll!RSS 2.0